Twinkle | Digital Commerce

RTL in maaltijdbestellingen via Just-Eat

2017-05-27
171130
  • [nieuws]
  • 1:07

RTL Nederland biedt vanaf volgende week de mogelijkheid bezorgmaaltijden te bestellen op zijn eetsite Etenvandaag.nl. Daartoe sloot het mediabedrijf een samenwerking met bestelsite Just-eat.nl.

Dat maakte RTL zojuist bekend bij de lancering van het vernieuwdeRtl.nl. Het online-kanaal wordt steeds belangrijker voor het commercile omroepbedrijf, dat ook een online gamingsite aankondigde:Spelsalon.nlgaat op 7 september officieel live.

Etenvandaag.nlbehoort al enige tijd tot RTLs online-portfolio. De portal, die eerder een samenwerking overeenkwam met restaurantsiteIens.nl, gaat nu ook in zee metJust-eat.nl. Per 1 september kunnen bezoekersbinnen Etenvandaag.nl een bestelling doen bij de ruim dertienhonderd Nederlandse restaurants die zijn aangesloten bij Just-Eat.

Wat eten we vandaag?
Etenvandaag.nlwil gebruikers antwoord bieden op de vraag Wat eten we vandaag? en biedt behalve recepten ook verwijzingen naar gewaardeerde eetadressen buiten de deur en binnenkort dus naar de maaltijdbezorgers van Just-eat.nl.

Arno Otto, eindverantwoordelijk voor digitale media bij RTL Nederland, zegt in een reactie: 'De aanwezigheid van de bewezen succesvolle RTL-programma's rondom koken, een kwalitatieve receptendatabase, de samenwerking met gerenommeerde derde partijen als Iens en Just-Eat.nl en de interactieve mogelijkheden die de bezoeker worden geboden, maken Etenvandaag.nl tot een uniek culinair platform.'

Just-eat en Thuisbezorgd.nl
Just-Eat, van origine een Deens bedrijf, trok onlangs 12 miljoen euro aan internationaalgroeikapitaalaan. In ons land is is de bezorgsite in een concurrentiestrijd verwikkeld met het NederlandseThuisbezorgd.nl, dat ook internationaalaan de weg timmert.