Twinkle | Digital Commerce

Pathé en SBS Holding zetten verder in op video on demand

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:44

Pathé heeft een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse bedrijf NBC Universal om zijn collectie films voor de video on demand-dienst van Pathé Thuis uit te breiden. SBS Holding is ondertussen ook gestart met het uitbreiden van zijn betaaldienst voor series en films.

Pathe Thuis voegt dankzij de samenwerking met NBC Universal volgens Luc Lafleur, content strateeg van Pathé Thuis, een stukje historie toe aan zijn filmaanbod. ‘Andere grote studio’s hebben al titels op Pathé Thuis, maar met Universal's historie als één van de oudste Hollywood-studio’s hebben we het gevoel met de NBC Universal-films een stukje geschiedenis aan ons platform toe te kunnen voegen. Het toevoegen van klassiekers en de indrukwekkende reeks van nieuwe titels aan de Pathé Thuis-catalogus is voor elke filmliefhebber een traktatie’, zegt hij volgens Entertainment Business.

VOD in nieuwe websites SBS
Ook SBS Holding heeft een deal gesloten met NBC Universal. De keten lanceerde deze week de nieuwe websites van SBS6, Veronica en Net5, die gekoppeld zijn aan het video on demand-platform KIJK. ‘We hebben in een relatief korte periode video on demand leading gemaakt op onze platformen’, zegt Edwin Valent, creatief directeur bij SBS. ‘Dat zien we dan ook terug in het gebruik en de cijfers, waaruit blijkt dat bezoekers naast het terugkijken van programma’s ook veelal komen voor de exclusieve fragmenten, betaalde films en series en de nieuwe service “KIJK eerder”.’

RTL en Videoland
Eerder werd al bekend dat ook RTL video on demand wil introduceren. Daartoe kocht het bedrijf de digitale tak van Videoland Video On Demand. Anders dan SBS en Pathé wil RTL gaan starten met het alleen aanbieden van abonnementen, waarbij een onbeperkt aantal films en series gekeken kan worden voor een bepaald maandbedrag. Het is nog onbekend hoe hoog dit bedrag gaat worden.

Netflix
De Nederlandse media lanceren hun video on demand-diensten net voor de start van de Amerikaanse vod-service Netflix in ons land. Netflix belooft consumenten dat zij ‘altijd en overal naar tv-series en films kunnen kijken’ tegen een laag maandelijks bedrag.