Twinkle | Digital Commerce

‘Amazon Prime Video binnenkort naar Nederland’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:55

Amazon wil zijn Prime Video-dienst binnenkort in Nederland introduceren. Het bedrijf zou al een tijdje de Nederlandse rechten van allerlei films en tv-series opkopen.

Dat voorspelt RTL-directeur Bert Habets vanavond in het NTR-programma College Tour. Hij zegt ‘af en toe gedwarsboomd’ te worden door Amazon bij de aankoop van rechten. ‘Die gaan volgend jaar in, dus dat zal betekenen dat zij concrete plannen hebben om ook in Nederland gewoon te lanceren.’

Series gekocht
Volgens Rozan Hamaker, hoofd aankoop bij SBS, heeft Amazon recent de series Conviction en Into the Badlands gekocht voor de Nederlandse markt, schrijft Nu.nl. De directe concurrentie in video on demand met Netflix lijkt geboren.

Prime-abonnement
Toen Amazon in augustus zijn Duitse website naar het Nederlands vertaalde, viel een mogelijkheid voor een Prime-abonnement op. Amazon vertelde destijds aan Twinkle dat de afdelingen Kindle Owners' Lending Library en Prime Photos beschikbaar zijn voor Nederlandse consumenten bij een lidmaatschap. De overige services zijn alleen voor inwoners van Duitsland en Oostenrijk.

Lees ook: En daar is Amazon (31-8-2016)