Twinkle | Digital Commerce

Amazon komt met maandelijkse versie van Prime

2017-11-11
180101
  • 1:11

Amazon gaat Prime ook in een maandelijkse vorm gieten. Daarmee wil de Amerikaanse retailgigant consumenten aantrekken die alleen rond feestdagen als Black Friday veel artikelen online inslaan.

De maandelijkse Prime gaat 10,99 dollar kosten en is alleen voor Amerikaanse consumenten, zo meldt The Wall Street Journal. Waarschijnlijk krijgen zij voor die prijs ook alle voordelen van het ‘standaard’ Prime-lidmaatschap: gratis verzending gedurende de periode, video on demand, speciale kortingen en muziek streaming service. Wel is de maandelijkse versie uiteindelijk duurder op jaarbasis dan het originele abonnement van 99 dollar.

Aan en weer uit
De optie kan maandelijks aan of uit worden gezet gedurende het jaar. Zo is het ook mogelijk om alleen te profiteren van 'gratis verzending' tijdens het holiday shopping season, waarin dagen als Black Friday en Cyber Monday voor drukte online zorgen.

Apart vod-abonnement
Daarnaast biedt Amazon zijn video on demand service apart aan in een eigen abonnement. Voor 8,99 dollar per maand kijken leden dan onbeperkt naar films en series op hun apparaten. Met deze prijs (één euro lager dan Netflix) gaat de retailer directer de concurrentie aan met andere video on demand diensten in de VS.

Kleertjes.com
Amazon’s Prime-model wordt ook in Europa langzaamaan geadopteerd. Kleertjes.com heeft als één van de eerste Nederlandse spelers een bezorgabonnement geïntroduceerd voor verzending en retouren. Klanten betalen daar 14,95 euro per jaar voor.