Twinkle | Digital Commerce

Nederlandse Netflix-concurrent Wappzapp stopt ermee

2017-05-27
180101
  • 0:54
De Nederlandse startup Wappzapp trekt in januari de stekker uit zijn activiteiten. Het bedrijf concurreerde in ons land met Netflix via een eigen streaming dienst en wilde de stap naar Europa maken.

Mede-oprichter Colin Ellis vertelt aan Adformatie dat het bedrijf in zijn tweejarig bestaan ‘geen voet tussen de deur kon krijgen door het enorme reclamegeweld van concurrenten Netflix en Videoland’. Het bedrijf bood consumenten eenzelfde abonnement als Netflix; voor 7,99 euro onbeperkt films, documentaires en series kijken. De startup had een contract met A-film Benelux, dat films als Der Untergang, de Lord of the Rings-films en Brokeback Mountain in het bestand heeft.

Inzichtelijk
Wappzapp startte als een platform dat het enorme aanbod van gratis beschikbare video on demand inzichtelijk wilde maken voor internetgebruikers. De streaming dienst bestond naast de gratis content onder de naam Wapzapp Plus. In 2013 ontving het bedrijf een investering van Sanoma Ventures om de app te optimaliseren en het videoaanbod uit te breiden.