Twinkle | Digital Commerce

PostNL gaat levensmiddelen bezorgen

2017-05-27
180101
  • 1:16

PostNL maakt werk van zijn ambitie om levensmiddelen te gaan bezorgen. Het postbedrijf is daarover in gesprek met onder meer supermarkten, fabrikanten en universiteiten. ‘Het heeft onze volledige aandacht.’

Deutsche Post maakte deze week kenbaar dat onder de vlag van dochterbedrijf DHL zal worden ingezet op de bezorging van voedingswaren. Navraag leert dat PostNL in ons land ook gesprekken voert over food-leveringen. Volgens woordvoerder Marc Potma gaat het om ‘heel veel partijen, onder andere supermarkten, fabrikanten en universiteiten'.

In een perspresentatie maakte PostNL begin dit jaar duidelijk brood te zien in food:

Allyouneed.com
Potma laat weten dat food inmiddels ‘de volledige aandacht’ heeft van PostNL. Hij De zegsman kan nog niet zeggen wanneer het postbedrijf voor het eerst levensmiddelen gaat bezorgen en voor wie. Ook kan hij niet zeggen of er plannen liggen om zelf online aanbieder van food te worden, zoals Deutsche Post dat is geworden; dochter DHL is sinds eind vorig jaar geheel eigenaar van websupermarkt Allyouneed.com.

Albert Heijn
Albert Heijn is nog altijd de enige landelijke supermarktketen die boodschappen bezorgt in grote delen van Nederland. De marktleider houdt de bezorging in eigen hand, maar om de kosten van online orders te drukken opent AH steeds meer afhaalpunten.  

De Versbezorger
Newco Food Retail probeerde een paar jaar geleden met De Versbezorger een hap uit het Nederlandse boodschappenbudget te nemen. Tot Newco Food Retal in financiële problemen raakte, reed de bezorgdienst voor zowel eigen webwinkels (waaronder Smaak.nl) als voor andere verkopers verswaren uit.