Twinkle | Digital Commerce

Nivea-fans ontwerpen en kopen eigen lippenbalsemcapsule

2017-05-27
157261
  • 1:03

Nivea-fans in de Verenigde Staten kunnen online hun eigen lippenbalsemcapsule ontwerpen en aanschaffen. Hiertoe zette het beautymerk van Beiersdorf een apart e-commerce platform op.


Vorig jaar daagde Nivea zijn Amerikaanse klanten via Facebook uit om online een eigen design te maken voor de capsule om zijn lippenbalsem. De ‘Kiss of Style Gap Contest’ genereerde meer dan tienduizend inzendingen, waarna het winnende ontwerp uiteindelijk in winkels werd verkocht.

Eigen capsule thuis
Nivea-fans meldden na afloop van de wedstrijd het jammer te vinden dat zij hun eigen capsule niet thuis konden ontvangen. Daarom bouwde Nivea een apart e-commerce platform. Voortaan kunnen Amerikanen via desktop en mobiel een eigen ontwerp maken én direct aanschaffen. Ook kunnen ze kiezen uit door andere gemaakte ontwerpen:

Thema's
Bezoekers van de ontwerpsite kunnen in de eerste designstap kiezen uit verschillende basisthema’s (zoals holiday, travel en animal) waarna ze aan de hand van vierhonderd verschillende patronen en symbolen kunnen personaliseren.

Tekst toevoegen
Ook kan er een tekst aan de capsule worden toegevoegd. Daardoor wordt het leuk om de lippenbalsem cadeau te doen tijdens bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest of verjaardag, aldus het Amerikaanse marketingadviesnetwerk Chief Marketer. De balsems zijn vanaf 5,99 dollar per stuk te koop, in vijf smaken.