Twinkle | Digital Commerce

Ikea : meer augmented reality in mobiele catalogus

2017-05-27
195188
  • 1:32

Van Ikea’s Nederlandse catalogusapplicatie zijn vandaag nieuwe versies beschikbaar gekomen voor iOs en Android. Ikea heeft meer augmented reality functionaliteit verwerkt in de app. Voortaan kunnen gebruikers ook zien hoe een bepaald Ikea-product bij hun thuis zou staan.
 
De vernieuwde applicaties zijn nu al te downloaden in Apple’s App Store en in Google's Play Store, maar pas op 12 augustus komt de content beschikbaar; die dag valt de papieren catalogus van Ikea bij miljoenen Nederlandse huishoudens op de mat.

Bekijken in 3D
Een jaar geleden koppelde Ikea zijn catalogus voor het eerst aan een mobiele applicatie. Door producten te scannen kunnen lezers bijvoorbeeld foto’s en video’s oproepen (video). Dat kan nog steeds, maar de mogelijkheden met augmented reality zijn uitgebreid. ‘Nieuw is dat bijna 100 producten in 3D te bekijken zijn, via de augmented reality functie in de app’, laat Ikea weten. Icoontjes in de catalogus geven straks aan bij welke producten de feature precies te gebruiken is (video).

Catalogus als marker
De catalogus zelf is nodig om de nieuwe functionaliteit te kunnen oproepen, legt de Zweedse woonreus uit: ‘Leg de IKEA catalogus neer op de plek in huis waar je het betreffende product graag wilt zien. Scan deze plek met je smartphone of tablet en het product verschijnt vervolgens driedimensionaal in beeld. De IKEA catalogus werkt hierbij als een markeerpunt, waardoor het product op het juiste formaat in de kamer wordt getoond. Zo krijg je een goed beeld van hoe het product bij jouw bestaande interieur zou passen.’

Gewone apps
Behalve apps voor zijn catalogus heeft Ikea ook ‘gewone’ apps voor iOs en Android geïntroduceerd voor Nederlandse gebruikers. Daarin kunnen gebruikers onder meer boodschappenlijstjes maken, maar (nog) niet op afstand bestellen. Ikea startte vorige maand met e-commerce in Nederland.