Twinkle | Digital Commerce

Bol.com introduceert winkelen via televisie

2017-05-27
437277
  • 1:26

Bol.com heeft samen met LG Electronics een applicatie ontwikkeld om te winkelen op interactieve televisies van de fabrikant. 'Als eerste in Nederland biedt Bol.com nu ook de mogelijkheid om via je televisie door de winkel te slenteren en aankopen te doen.'

Bol.com en LG maken de introductie van online winkelen op televisies kenbaar in een persbericht. ‘Vanaf nu is op LG’s Smart TV platform een app beschikbaar die toegang geeft tot Bol.com. Je kunt hierbij je winkelaccount eenvoudig koppelen aan de app op je televisie en vervolgens beginnen met winkelen.’ Kopers betalen achteraf.

Smart TV's
Bol.com zegt Nederlanders altijd en overal toegang te willen bieden tot de winkel. 'Naast winkelen via de desktop, tablet, e-reader, smartphone en diverse apps wordt met winkelen via de televisie een volgende stap in e-commerce gezet’, laat de nummer 2 van de laatste Twinkle100 weten.

Interactieve toestellen
Naar verwachting van de Ahold-dochter worden dit jaar bijna 1,5 miljoen televisies verkocht in Nederland. ‘Meer dan de helft van deze televisies is een Smart TV’, aldus Bol.com. Een deel daarvan is afkomstig van het merk LG. Zijn interactieve toestellen vanaf vorig bouwjaar zijn geschikt voor de Smart TV app van Bol.com.

Winkelplezier
Bol.com denkt ‘een enorme groep klanten extra veel winkelplezier kunnen bezorgen’ met de tv-app, aldus marketingdirecteur Michel Schaeffer. Hij wijst erop dat Nederlanders gemiddeld drie uur per dag achter de kijkbuis doorbengen. ‘Stel je het gemak eens voor. Als Alain Clark optreedt in De Wereld Draait Door of je ziet een fantastische serie als Homeland op tv, dan is de stap om deze te bestellen nog maar heel klein.’

Zie ook: T-commerce: webwinkelen via de tv