Twinkle | Digital Commerce

Adriaan Thierry komt, Roy Perticucci gaat bij Albert Heijn

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

Adriaan Thierry geeft vanaf deze week leiding aan de e-commerce activiteiten van Albert Heijn. De supermarktketen laat weten dat Thierry de opvolger is van Roy Perticucci, die zijn loopbaan buiten Nederland zal vervolgen.


Thierry (foto) wordt als ‘General Manager Albert.nl’ onder meer verantwoordelijk voor Ah.nl, bezorgdienst Albert.nl, de Albert Heijn Pick Up Points en bestelapplicatie Appie. Ook gaat hij de hudige online verkoopactiviteiten aansturen van Etos en Gall & Gall, zusterketens van Albert Heijn.

Opvolger
Ahold is de huidige nummer 3 in de Twinkle100, één plaats achter het inmiddels overgenomen Bol.com. Het webwarenhuis valt overigens buiten de opdracht van Thierry. Volgens Albert Heijn is hij de opvolger van Roy Perticucci. De geboren Amerikaan leidde vanaf eind 2011 een speciaal team voor Ahold’s Europese e-commerce activiteiten. Hoogkamer bevestigt desgevraagd dat Thierry zich ook gaat bemoeien met de online verkoopactiviteiten van Ahold buiten ons land. De internationale e-commerce ambities lijken daarmee naar beneden bijgesteld.

Adriaan Thierry
Adriaan Thierry (LinkedIn) deed werkervaring op bij achtereenvolgens Unilever, Red Bull en LG, voor hij in de zomer van 2011 bij Ahold begon. Daar werkte hij eerst als Project Manager Customer Loyalty en later als Vice President Merchandising, Marketing & Format e-commerce.