Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn lanceert Appie voor tablets

2017-05-27
180101
  • 1:13

Albert Heijn heeft een speciale applicatie voor tablets geïntroduceerd, anderhalf jaar na de eerste aankondiging daarvan. In de app, vooralsnog alleen in bèta beschikbaar voor Apple’s iOS, is het niet mogelijk recepten op te zoeken.


‘Naast Appie voor telefoon is er nu ook Appie voor tablet’, schrijft de supermarktketen in de App Store. ‘Een volledig nieuwe app met de belangrijkste functionaliteiten om (online) boodschappen te doen bij Albert Heijn.’

Mogelijkheden
Gebruikers van de applicatie kunnen onder andere (met hun telefoon synchroniseerbare) boodschappenlijstjes maken, aanbiedingen bekijken, hun orderhistorie inzien en bestellen. Het zijn mogelijkheden die de ‘gewone’ app ook biedt. Daarin zijn bovendien recepten te vinden, een optie die ontbreekt in de tablet-app. Mogelijk wordt die nog toegevoegd.

Uitstel
Albert Heijn presenteerde twee jaar geleden al een speciale Allerhande Koken app voor tablets. De introductie van Appie voor tablets stond aanvankelijk gepland voor 2014. In september dat jaar sprak e-commerce directeur Adriaan Thierry de verwachting uit dat tablets met de komst van de native app voor meer orders zorgen dan welk ander device ook.

Twinkle100
AH’s moederconcern Ahold bezet de bovenste plaats in de nieuwe Twinkle100. Thierry, die als executive vice president de kar trok bij Albert Heijn Online, is onlangs vertrokken. Voortaan rapporteert Selma Postma, general manager van AH’s online activiteiten, direct aan ceo Wouter Kolk.

Gisteren zag Ahold met Picnic een nieuwe online concurrent opstaan.