Twinkle | Digital Commerce

Nederlanders stimuleren lokale verkoop op Etsy.com

2017-11-11
180101
  • 1:14

Nederlandse verkopers op Etsy.com bieden gratis verzending aan klanten die artikelen uit de eigen regio kopen. Met het initiatief #EtsyLokaal willen zij online kopers van het Amerikaanse handelsplatform laten zien ‘wat er vlak om de hoek zit’.

Het initiatief komt van één van de verkoopsters op het platform, waarna nog 55 andere Nederlandse winkels zich aansloten. De shops willen de voordelen van het kopen in de omgeving benadrukken. ‘Als de koper erg dichtbij woont, kom ik het artikel op de fiets naar hem toe brengen’, zegt een verkoopmedewerkster van Secondhandsandy.etsy.com.

Etsy.com in Nederland
Etsy.com, de marktplaats vol handgemaakte artikelen en vintage fashion, richt zich sinds 2011 actief op de Benelux. De site werd afgelopen najaar in het Nederlands vertaald.

22 miljoen verkopers
De verkopen door alle leden van Etsy.com stegen vorig jaar met 70 procent tot 895 miljoen dollar, zo schrijft Etsy CEO Chad Dickerson op de weblog van het bedrijf. In 2011 was dit nog 526 miljoen dollar. Ook kwamen er wereldwijd tien miljoen nieuwe leden bij, wat een totaal maakt van 22 miljoen leden in inmiddels ruim tweehonderd landen.

Etsy mobiel
De focus van Etsy op de mobiele markt heeft zijn vruchten afgeworpen; in 2012 groeide het mobiele verkeer van het bedrijf met 244 procent ten opzichte van een jaar eerder. De mobiele bezoekersstroom representeert nu 25 procent van het totale verkeer naar het platform.