Twinkle | Digital Commerce

Doek gevallen voor Neckermann in Duitsland

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:29

Neckermann.de is niet meer te redden. De gesprekken met de enig overgebleven geldschieter zijn op niets uitgelopen, laat de curator weten. Neckermann.com praat ondertussen met investeerders om het voortbestaan in de Benelux veilig te stellen.

Postordericoon Neckermann verdwijnt van de Duitse thuismarkt. Twee weken geleden luidden de curatoren al de noodklok, omdat gesprekken met potentiële geldschieters uiterst moeizaam verliepen. De succesvolle dochter Happy Size werd nog wel verkocht aan Klingel, maar desondanks liet Neckermann eergisteren zelf weten (pdf) dat het einde onafwendbaar leek.

Definitief
Er werd nog gesproken met één potentiële investeerder, maar ook die stapt niet in. De sluiting van Neckermann.de staat nu definitief vast, rapporteren de curatoren. Overmorgen houdt het bedrijf na 62 jaar op te bestaan. Enkele duizenden mensen verliezen hun baan.

Tweehonderd investeerders
Nadat Neckermann.de tien weken geleden uitstel van betaling aanvroeg, toonden zich tweehonderd potentiële geldschieters geïnteresseerd in het bedrijf. Een kwart daarvan heeft de onderneming ‘auf Herz und Nieren geprüft’’, schrijven de curatoren. Stuk voor stuk vonden de partijen dat er onverantwoord veel moest worden geïnvesteerd om de opgelopen achterstand met de online concurrentie te overbruggen.

Neckermann.com
CEO Kurt Staelens noemde de financiële situatie van Benelux-organisatie Neckermann.com de afgelopen maanden ‘structureel gezond’. De nummer 14 van de nieuwe Twinkle100, in 2011 goed voor 71 miljoen euro Nederlandse webomzet, stelt zich nog altijd op dat standpunt. Neckermann.com kan het echter niet alleen bolwerken: momenteel wordt gesproken met diverse partijen om het voortbestaan veilig te stellen, zegt een woordvoerster tegen Twinkle.

Reorganisatie
Neckermann.com kondigde deze zomer al een reorganisatie aan in de lage landen. De catalogus verdwijnt en het bedrijf gaat het modeassortiment zelf opbouwen. De recent gestarte strategische samenwerking met de Etam Group past in die ambitie.