Twinkle | Digital Commerce

Neckermann.de terug als affiliatesite

2017-05-27
180101
  • 1:03

Neckermann.de is weer open. De voormalige concurrent Otto heeft het domein opnieuw in de lucht gebracht. De site is gevuld met verwijzingen naar aanbod van andere Otto-sites en naar de sites van andere retailers als Lidl, 3 Suisses en Sojeans.
 
De Duitse vaktitel Etailment schrijft over de herlancering van Neckermann.de, dat uit de lucht ging na het faillissement van postordericoon Neckermann in Duitsland. Otto bood het meest voor de activa, waarmee het eigenaar werd van merk- en domeinnamen, beeldmerken en klantgegevens. Otto kondige bij de acquisitie al aan Neckermann.de opnieuw in de Duitse markt te willen zetten, zoals het dat eerder met Quelle had gedaan.

Quelle.de
In de zomer van 2011 begon Otto onder de vlag van die voormalige concurrent met de online verkoop van consumentenelektronica, op basis van een marktplaatsmodel. Omdat de resultaten tegenvielen werd het roer afgelopen september omgegooid; Quelle zou een assortiment opbouwen met producten uit de stal van Otto en die op het eigen domein gaan verkopen. Op dit moment is Quelle.de echter niet meer dan een affiliatesite, zonder winkelmandje. Otto heeft het vergelijkbare Neckermann.de daar nu naast gezet.