Twinkle | Digital Commerce

Aurora Fashions kiest voor online only in Nederland

2017-11-08
180101
  • 1:15

Aurora Fashions opent in september een Nederlandse webwinkel voor zijn fashion labels Coast, Oasis en Warehouse. De eigen webwinkel betekent het einde van de fysieke verkoop van de merken in ons land. ‘Omnichannel is niet per se multichannel’, aldus het Britse modebedrijf.

Aurora Fashions heeft op dit moment een contract met V&D. In een aantal warenhuizen hangt kleding van de labels Oasis en Warehouse, die ook online wordt verkocht op Vd.nl. Aan Britse vakmedia heeft het modebedrijf laten weten dat de samenwerking met V&D wordt gestaakt.

Gelokaliseerde koepelsites
Aurora Fashions maakte eerder dit voorjaar bekend internationale websites te zullen openen buiten de Britse thuismarkt. Die voor Duitsland (voorbeeld), de Verenigde Staten en Australië zijn al live, die voor Nederland volgt in september en ook Zweden, Spanje en Frankrijk staan op de rol. Met de gelokaliseerde koepelsites wil Aurora Fashions zijn merken sterker profileren op lokale markten.

Online only
Per land bekijkt Aurora Fashions welke kanalen zorgen voor de beste customer journey, aldus CEO Mike Shearwood. Dat getuigt volgens hem van een omnichannel aanpak, ongeacht welke kanalen uiteindelijk worden ingezet. Shearwood: ‘Door het succes van onze bestaande multiple brand sites zijn we ervan overtuigd dat we met een online only aanpak Nederlandse klanten het best kunnen bedienen. Zo denken we ook de groei op de korte en middellange termijn het best te kunnen versnellen.’