Twinkle | Digital Commerce

Britse modeverkoper Oasis bezorgt in tijdvakken van één uur

2017-11-11
180101
  • 1:15

Oasis, onderdeel van het Britse modeconcern Aurora Fashions, heeft tijdvakken van één uur geïntroduceerd voor de bezorging van producten. Het label werkt samen met Shutl, de snelle bezorgdienst die onlangs door eBay werd overgenomen.

Aurora Fashions, behalve van Oasis ook eigenaar van modelabels Coast en Warehouse, werkt sinds de zomer van 2011 samen met Shutl. Artikelen worden binnen anderhalf uur bij webshoppers bezorgd, reden waarom COO Hash Ladha twee jaar geleden beweerde ‘de beste bezorging ter wereld’ te bieden.

Vanuit de winkel
Voortaan kunnen Britse klanten van Oasis behalve voor hele snelle bezorging (en tal van andere eerder geïntroduceerde opties) ook kiezen voor bezorging binnen een bepaald uur in de drie dagen vanaf bestelling. De items worden verzonden vanuit een Oasis-winkel binnen 15 mijl van het afleveradres. Voor webshoppers die verder van een winkel wonen is de service niet beschikbaar.

GPS-tracker
De nieuwe service is gratis voor consumenten die voor meer dan 100 pond bestellen bij Oasis. Klanten kunnen het bezorgproces volgen via een GPS tracker. Ladha spreekt op de site van Retail Week van een absolute primeur voor een Brits modelabel.

EBay Now
Op de dag van de overname van Shutl werd bekend dat eBay ook tijdvakken wil introduceren voor zijn eigen bezorgdienst eBay Now. Die dienst wordt komend jaar in Europa uitgerold, om te beginnen op de Britse markt. Mogelijk wordt Shutl simpelweg omgedoopt tot eBay Now.