Twinkle | Digital Commerce

Aurora Fashions start online verkoop in Nederland

2017-11-08
180101
  • 1:28

Aurora Fashions, eigenaar van de modelabels Coast, Oasis en Warehouse, heeft Andotherbrands.com eerder dan verwacht opengesteld voor de Nederlandse markt. Bestellingen op de Nederlandstalige site worden gratis bezorgd.

Aurora Fashions liet eerder doorschemeren dat het bedrijf de samenwerking met V&D heeft opgezegd. Kleding van het concern is binnenkort niet meer te koop in de warenhuizen en ook niet meer op Vd.nl. Aurora heeft gekozen voor online only in Nederland, en het houdt de regie daarbij voortaan in eigen hand.

Gelokaliseerde koepelsites
Aurora Fashions maakte afgelopen voorjaar bekend internationale websites te zullen openen buiten de Britse thuismarkt. Die voor Duitsland, de Verenigde Staten en Australië zijn al enige tijd live, de voor september geplande Nederlandse opening werd iets vervroegd. Ook voor Zweden, Spanje en Frankrijk staan webwinkels op de rol. Met de gelokaliseerde koepelsites wil Aurora Fashions zijn merken Coast, Oasis en Warehouse sterker profileren op lokale markten.

'Omnichannel niet per se multichannel'
Per land bekijkt Aurora Fashions welke kanalen zorgen voor de beste customer journey, aldus CEO Mike Shearwood. Dat getuigt volgens hem van een omnichannel aanpak, ongeacht welke kanalen uiteindelijk worden ingezet. Shearwood eerder tegen Internet Retailing: ‘Door het succes van onze bestaande multiple brand sites zijn we ervan overtuigd dat we met een online only aanpak Nederlandse klanten het best kunnen bedienen. Zo denken we ook de groei op de korte en middellange termijn het best te kunnen versnellen.’

Aurora Fashions
Aurora Fashions, dat orders in eigen land binnen anderhalf uur bezorgt, heeft ongeveer 1.300 fysieke winkels met Coast, Oasis of Warehouse op de gevel. De meeste winkels zijn gevestigd in de UK. Het modeconcern is in ruim dertig andere landen met winkels actief. De jaaromzet van het concern bedraagt ruim een half miljard Britse pond.