Twinkle | Digital Commerce

Nijhof (Wehkamp.nl): ‘Er werd niet te weinig geboden voor RFS’

2017-05-27
147102
  • [nieuws]
  • 1:27

Paul Nijhof, CEO en mede-eigenaar van RFS Holland Holding (RFS), weerspreekt mediaberichten dat bieders te weinig geld overhadden voor de nummer 1 van de Twinkle100. Ook de overname van Bol.com door Ahold had geen invloed op het besluit om op eigen kracht verder te gaan.

Nijhof doet zijn uitspraken in een interview met Management Team, dat grotendeels gaat over (de gevolgen van) de management buy-out in 2008. Vorig jaar schakelden Nijhof en consorten zakenbank Credit Suisse in om de kooplust in de markt te peilen. Er volgde een veiling, maar RFS werd niet verkocht; eind maart werd bekend dat de eigenaar van Wehkamp.nl, Create2Fit, Fonq.nl en Lacent op eigen kracht verder gaat.

Flexibiliteit en veerkracht
Volgens Nijhof heeft het besluit niet te maken met de hoogte van de biedingen, noch met de overname van Bol.com door Ahold, wat analisten wel suggereerden. Nijhof in Management Team: ‘Er was brede interesse uit binnen- en buitenland. Dat Ahold Bol.com kocht is interessant, maar heeft ons niet beïnvloed. Er werd ook niet te weinig geboden. We hebben serieus gekeken naar de geïnteresseerde partijen, maar hebben uiteindelijk geconcludeerd dat juist onze flexibiliteit en veerkracht, die we hebben met onze commissarissen, maar zonder externe aandeelhouders, het beste kunnen zorgen voor een verdere versnelling van onze groei.’

Omzet en winst
RFS Holland Holding sloot zijn laatste boekjaar (april 2011 tot en met maart 2012) af met een totale omzet van 548 miljoen euro (voorlopige cijfers). Het operationele resultaat (EBITDA) lag met 60 miljoen euro 9 procent hoger dan het boekjaar ervoor. De operationele cash flow groeide met 8 procent, tot 68 miljoen euro.