Twinkle | Digital Commerce

Bazaarvoice heeft 152 miljoen dollar over voor PowerReviews

2017-05-27
180101
  • 0:58

Bazaarvoice neemt voor 151,9 miljoen dollar PowerReviews over, een concurrent in social commerce software. De bedrijven, die samen een kleine tweeduizend klanten bedienen, gaan technologie, content en data delen.


PowerReviews
houdt zich onder meer bezig met social content, social engagement en social measurement, disciplines die ook in één softwarepakket worden aangeboden. Het bedrijf heeft enkele grote klanten als Staples en Drugstore, maar werkt voornamelijk voor elfduizend kleinere online spelers in de VS.

Indrukwekkende klantenlijst
Bazaarvoice, dat sinds twee jaar een kantoor heeft in Amsterdam, helpt bedrijven bij het verzamelen en verspreiden van reviews op eigen sites en daarbuiten. Behalve grote Amerikaanse spelers als Macy’s, Best Buy en Procter & Gamble staan ook Europese spelers als Otto, Argos, TomTom en Bol.com op de indrukwekkende klantenlijst. Voor het inmiddels beursgenoteerde Bazaarvoice is PowerReviews de eerste acquisitie.

Reviews bij Conrad Benelux
Ook Conrad, door Bazaarvoice eerder onderscheiden met de ‘Customer Oxygen Award’, is klant bij Bazaarvoice. Martijn R. Bier, marketing & communicatie manager bij Conrad Electronic Benelux, deelde eind september zijn goede ervaringen met reviews.


Gerelateerde artikelen: