Twinkle | Digital Commerce

By Beel en Mode Republiek benoemd tot finalisten Win een Webwinkel

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 2:19

De twee finalisten die nog steeds in de race zijn voor een gratis webwinkel zijn By Beel en Mode Republiek. Tijdens de eerste dag van De E-commerce Dagen presenteerden vijf genomineerden hun businesscase. De jury koos hieruit de twee finalisten die het morgen tegen elkaar opnemen.

Dag één van de De E-commerce Dagen in de Jaarbeurs Utrecht startte onder meer met presentaties van de vijf genomineerden voor de wedstrijd Win een Webwinkel. Ze hadden allemaal zo’n vijftien minuten om hun businessplan toe te lichten aan de jury en het publiek. Vervolgens gingen de juryleden in beraad en kozen de giftshop Bybeel.nl en de fashionwinkel Moderepubliek.nl tot de twee finalisten. Zij zullen het morgen, tijdens de tweede dag van De E-commerce Dagen, tegen elkaar opnemen in een onderlinge ‘battle’ om uit te maken naar wie de gratis webwinkel gaat.

Juryoordeel
Finalist Bybeel.nl wil de consument helpen bij het zoeken naar een geschikt cadeau. By Beel combineert een webshop met een fysieke winkel in Amsterdam. De shop verkoopt cadeautjes ‘op maat’. Door middel van een sterke zoekmachine vindt de bezoeker in korte tijd het perfecte cadeau, aldus de onderneemster achter de shop. De jury is gecharmeerd door de enthousiaste presentatie, het idee en het goed onderbouwde ondernemingsplan van By Beel. Ook de combinatie van online en offline spreekt de jury aan, daarbij wordt er goed ingespeeld op de huidige tijdsgeest.
Finalist Mode Republiek wil dé webshop zijn op het gebied van fashion in Nederland, België en Duitsland. Mode Republiek heeft een breed assortiment van zowel grote als kleine merken, waarmee het een brede groep online shoppers wil aanspreken. Je jury vindt de businesscase van Mode Republiek goed doordacht (er zijn ook al contracten met verschillende merken ondertekend) en kloppend met het huidige tijdsbeeld. Ook hier spreekt de combinatie van bricks en clicks de jury aan. Daarbij wordt Mode Republiek geroemd omdat ze al over het onderdeel ‘eco’ hebben nagedacht en hiermee in de toekomst ook daadwerkelijk stappen willen gaan maken.

Battle
Morgen om 15.00 uur start de battle tussen By Beel en Mode Republiek op het Thuiswinkel Kennisplein van De E-commerce Dagen in de Jaarbeurs Utrecht. Deze eindstrijd is vrij toegankelijk voor publiek en wordt gepresenteerd door Martin van Kranenburg, marketeer bij Micazu.nl (winnaar Thuiswinkel Awards 2011/2012) en initiatiefnemer van het brancheblog Reismanagers.nl. Om 16.30 uur zal de winnaar van Win een Webwinkel door de jury bekend worden gemaakt. De winnende ondernemer gaat vervolgens samen met de partners van Win een Webwinkel aan de slag om zijn of haar plan om te zetten in de beoogde webwinkel. Voor de opening van de online shop zal op een later tijdstip een speciaal moment worden gekozen. De kersverse webwinkelier kan vanaf dan ook verkopen in een geoptimaliseerde iPad-omgeving en een eigen Facebook-shop.