Twinkle | Digital Commerce

'Amazon investeert in robots met overname Kiva Systems

2017-05-27
350209
  • 1:12

Amazon betaalt 775 miljoen dollar voor de acquisitie van Kiva Systems, een bedrijf dat orderverwerking in magazijnen optimaliseert met robots. Kiva Systems levert diensten aan verschillende concurrenten van Amazon, waaronder Staples, Gap, Gilt Groupe en Walgreens.

Ook Office Depot, Toys ‘r Us en Diapers.com, onderdeel van Amazon, staan op de klantenlijst van Kiva Systems. Het bedrijf zal bestaande klanten blijven bedienen vanuit zijn hoofdkantoor in Massachusetts. 

Oranje robots
De technologie van Kiva Systems automatiseert veel onderdelen van het fulfilmentproces. Medewerkers hoeven niet langer door de gangen te lopen van een magazijn om een product te picken, in plaats daarvan brengen oranje robots mobiele rekken met de juiste producten naar de werknemer. Die blijven geposteerd bij de pick & pack stations.

In onderstaande video is goed te zien hoe de oranje robots hun werk doen:

Fullfilment by Amazon
Amazon verzorgt niet alleen de orderverwerking van eigen artikelen; steeds meer online retailers slaan producten op in de magazijnen van ’s werelds grootste webverkoper, die vervolgens zorg draagt voor Fulfillment by Amazon. De webgigant bouwt aan een mondiaal fulfilment platform, waarbij alle webwinkeliers terecht kunnen voor de logistieke verwerking van (internationale) orders.

Same day delivery
Met de technologie van Kiva Systems verkleint Amazon de stap naar same day delivery, aldus verschillende analisten in Amerikaanse media.