Twinkle | Digital Commerce

‘E-commerce in België met 24 procent gegroeid’

2017-05-27
246205
  • 1:22

De online consumentenbestedingen in België zijn afgelopen jaar met 24 procent gegroeid. Dat stelt Ogone op basis van de transacties die het bedrijf verwerkte. ‘De inhaalbeweging van België zet zich voort’, concludeert Ogone’s marketingdirecteur Bruno Brusselmans in De Tijd.

Ogone, dat 85 procent van de Belgische e-commerce bedrijven als klant zegt te hebben, verwerkte voor het eerst meer dan 1 miljard euro aan transacties bij onze zuiderburen. De teller kwam uit op 1,12 miljard euro. Het aantal transacties groeide van 10,7 miljoen in 2010 tot 13,2 miljoen in 2011. Het gemiddelde bonbedrag, dat in ons land daalt, steeg van 84 naar 85 euro.

IMRG
IMRG, sinds afgelopen mei met zijn e-Retail Sales Index actief op de Belgische markt, rapporteerde deze week ook een e-commerce groei van 24 procent. Het percentage heeft betrekking op de verkopen van afgelopen december in België, vergeleken met die in december 2010.

Bol.com en Coolblue
Verschillende Nederlandse e-commerce ondernemingen zijn succesvol in België. Bol.com liet vorige week weten zijn omzetgroei van 18 procent mede te danken te hebben aan de goede prestaties bij onze zuiderburen. Coolblue boekte in 2011 liefst 40 procent meer inkomsten uit België, een groeipercentage dat twee keer zo hoog ligt als Coolblue’s omzegroei overall. 

Buurlanden
Belgische webwinkeliers hebben te duchten van veel concurrentie uit zowel Nederland als Frankrijk. Aan de andere kant hebben ze zelf een groot deel van hun omzet te danken aan buitenlandse shoppers. Die tekenen volgens onderzoek voor bijna de helft van de inkomsten.
 
Lees ook een blog-posting van Nando van Essen: België komt online op stoom.