Twinkle | Digital Commerce

Otto opent online verkoopplatform voor apothekers

2017-11-08
180101

Otto zoekt naar nieuwe e-commerce inkomsten in Duitsland met de opening van Vitabote.de. Lokale apothekers kunnen aanhaken op het platform, waarmee ze de stap naar online medicijnverkoop zetten. VitaBote bezorgt de geneesmiddelen nog dezelfde dag gratis aan de klant.

VitaBote is deze week allereerst van start gegaan in Hamburg. Apothekers die in zee gaan met de Otto-dochter kunnen een eigen ‘filiaal’ openen binnen het platform, waarop ze bijvoorbeeld openingstijden en aangeboden diensten kunnen communiceren. Ze verkopen zelfzorgproducten, maar ook receptgeneesmiddelen direct uit de voorraad van Vitabote.de. De bemiddelaar zorgt voor de gratis bezorging van medicijnen. De klant kan er echter ook voor kiezen bestelde geneesmiddelen op te halen bij de apotheker (FAQ).

Kring, Mediq en De Thuisapotheek
In ons land startte Kring-apotheek in 2009 met de online verkoop van medicijnen waar de patiënt geen recept voor nodig heeft. Concurrent Mediq opende afgelopen voorjaar een webwinkel waar de patiënt terecht kan voor zelfzorgproducten en receptgeneesmiddelen. Een bekende pure e-commerce speler in ons land is De Thuisapotheek, die herhaalmedicatie gratis aan huis bezorgt. De Thuisapotheek ligt regelmatig in de clinch met Apothekerskoepel KNMP.