Twinkle | Digital Commerce

H&M opent e-boutique op Elle.com

2017-11-08
180101
  • 0:58

H&M is voor het eerst online te koop in de Verenigde Staten. Op Elle.com is een e-boutique geopend waar items uit de herfstcollectie van de Zweedse kledingverkoper worden aangeboden. De shop-in-shop kan worden gezien als zoethoudertje voor Amerikaanse webshoppers.

H&M zou begin 2012 een eigen webwinkel lanceren voor de Amerikaans markt, maar heeft bekendgemaakt dat de opening wordt uitgesteld tot volgend voorjaar. In afwachting daarvan heeft H&M, dat afgelopen najaar nog een nieuwe webwinkel opende voor Nederlandse klanten, een deal gesloten met Elle.

Samen met de redactie van het modeblad definieerde H&M vier looks voor de herfst, met per look vier of vijf producten uit de H&M-collectie. De producten kwamen afgelopen dinsdag te koop op Elle.com, twee dagen voor de hersftcollectie van H&M in de winkelrekken hing:Zara
H&M-concurrent Zara heeft nog geen webwinkel op de Amerikaanse markt, maar dat duurt niet lang meer; vanaf aanstaande woensdag is de kleding van de Spaanse keten online te koop in de VS.