Twinkle | Digital Commerce

Spotify-kloon van Media Markt is on air

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Zojuist is Juke van start gegaan, een streaming muziekdienst van het moederbedrijf van Media Markt en zusterketen Saturn. Na Duitsland zal Juke vermoedelijk ook in andere landen voet aan de grond proberen te krijgen.


Media Staturn Holding kondigde Juke vandaag officieel aan op elektronicabeurs IFA in Berlijn. De dienst is zojuist live gegaan. Voorlopig kunnen alleen Duitse muziekliefhebbers terecht bij Juke, door Handelsblatt gisteravond al neergezet als iTunes-concurrent.

Juke vertoont echter meer gelijkenissen met Spotify, dat overigens (nog) niet in Duitsland actief is. Voor 9,99 euro per maand krijgen onze oosterburen toegang tot een muziekbibliotheek met 13 miljoen nummers. Mobiele gebruikers kunnen hun favoriete nummers ook offline afspelen via apps voor iPhone en Android.

Hieronder vindt u een screenshot van Myjuke.com:Webwinkels
Media Saturn zou de muziekdienst onder meer gaan promoten in zijn fysieke winkels, waar filiaalhouders een vergoeding aan over kunnen houden. Door een slepend kanaalconflict met diezelfde winkeliers heeft het Media Markt en Saturn lange tijd ontbroken aan een webwinkel in het thuisland. Daar komt het komende halfjaar verandering in.