Twinkle | Digital Commerce

Paysafecard koopt concurrent Wallie

2017-05-27
180101
  • 1:14

Paysafecard is voor een onbekend bedrag eigenaar geworden van het Nederlandse Wallie, een concurrerende prepaid-dienst voor betalingen op internet. Wallie, 'je internet portemonnee', was al enige tijd op zoek naar een koper.
 
Jean-Paul Roussin, CEO van Wallie, spreekt in een persverklaring van een grote mijlpaal voor beide betrokken bedrijven: ‘Onze missie van het laatste jaar was om Wallie klaar te stomen voor integratie in een grote speler.’ Die missie is geslaagd.

Michael Müller, CEO van het in Wenen gevestigde Paysafecard.com Wertkarten AG, zegt dat zijn bedrijf zijn betrokkenheid met de gamesector onderstreept met de acquisitie. Hij voegt toe dat Paysafecard zijn positie als marktleider in prepaid betaaloplossingen met de deal verstevigt.

Vouchers met kooptegoed
Wallie was acht jaar geleden een pionier op het gebied van microbetalingen op internet. De betaalmethode is op dit moment beschikbaar in elf Europese landen. Net als Paysafecard is Wallie een prepaid-dienst: gebruikers kunnen zowel online als offline vouchers met kooptegoed aanschaffen. Met behulp van een soort pin-code kunnen ze online betalingen verrichten uit deze virtuele portemonnee.

Cash-Ticket
Alle aandelen van Wallie zijn sinds 16 augustus officieel in handen van Paysafecard, dat behalve van de gelijknamige betaalmethode voor digitale content (games, muziek en virtuele goederen) ook eigenaar is van Cash-Ticket. Die prepaid-betaalmethode werd twee jaar geleden in ons land geïntroduceerd en is gericht op de hele e-commerce markt, dus ook op de online betaling van fysieke goederen.