Twinkle | Digital Commerce

Paysafecard lanceert prepaid creditcard met Mastercard

2017-05-27
180101
  • 1:01

Paysafecard introduceert samen met MasterCard een 'prepaid creditcard'. Gebruikers van Paysafecard, ook die uit ons land, kunnen daarmee betalingen doen op alle plaatsen waar Mastercard wordt geaccepteerd.


Bezitters van een Paysafecard MasterCard kunnen alleen creditcardbetalingen doen als ze voldoende tegoed op hun kaart hebben gezet. Dat tegoed is te koop bij onder anders kiosks en benzinestations. De samenwerking maakt het zelfs mogelijk dat mensen zonder bankrekeningnummer betalen per creditcard, zonder dat ze op de pof kopen.  

Pinnen
Houders van de nieuwe kaart genieten dezelfde voordelen als bezitters van een ‘gewone’ MasterCard. Ze kunnen afrekenen bij niet minder dan 35 miljoen horecagelegenheden, winkels en webwinkels, aldus Paysafecard. Ook kunnen ze geld pinnen met de kaart, waar ze per keer dan wel 3 procent commissie over moeten betalen. De jaarlijkse kosten voor de Paysafecard MasterCard bedragen 9,90 euro. De gebruikelijke 'oplaadtoeslag' die daarnaast in rekening wordt gebracht ligt op 4 procent.

Europees Marktleider
Het in Wenen gevestigde Paysafecard, onderdeel van de Skrill Group, claimt het martkleiderschap op de Europese prepaid betaalmarkt. Bij meer dan 450.000 verkooppunten in 39 landen kunnen consumenten tegoed kopen om online mee af te rekenen.