Twinkle | Digital Commerce

EBay boert goed

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:34

EBay heeft afgelopen kwartaal 25 procent meer omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de naamgevende handelssite presteert goed: in april, mei en juni werd voor bijna 15 miljard dollar (plus 17 procent) aan producten verhandeld op de internationale marktplaats.

Steeds meer producten op eBay wisselen voor vaste prijzen van eigenaar. Dat heeft te maken met het groeiende aantal grote en middelgrote retailers dat verkoopt via het platform. Afgelopen kwartaal representeerden fixed-price sales 62 procent van alle verkopen, tegenover 59 procent een jaar eerder.

Gevoelige nederlaag
Bijna driekwart van de totaal verhandelde waarde (74 procent) op eBay kwam van buiten de Amerikaanse thuismarkt. In Europa leed het bedrijf vorige week een gevoelige juridische nederlaag, toen het Europese Hof van Justitie de aansprakelijkheid van marktplaatsen voor malafide verkopen oprekte.

GSI Commerce en Magento
De groei, die afgelopen jaren wat achterbleef bij de markt, zit er op alle vlakken wel goed in bij eBay. Het kwartaal werd afgesloten met een omzet van 2,8 miljoen dollar (plus 25 procent jaar over jaar) en een net income van 283,4 miljoen dollar. De winst is kleiner dan vorig jaar, maar meer dan analisten hadden verwacht. EBay investeerde immers flink in de overnames van GSI Commerce en Magento.

Omzetontwikkeling
Onderstaande afbeelding brengt eBay's omzetontwikkeling in de afgelopen negen kwartalen in beeld:



PayPal
Ook de betaaltak van eBay (PayPal, Bill Me Later) groeide flink, met een plus van 33 procent tot een omzet van 1,1 miljard dollar. Uithangbord PayPal passerde de grens van honderd miljoen actieve gebruikers, waarvan een steeds groter deel ook mobiel afrekent. Meer over PayPal's mobiele aspiraties, die al tot verschillende overnames hebben geleid, vindt u hier.

Alle financial highlights van eBay’s afgelopen kwartaal vindt u in onderstaand rapport (pdf):


Size: 999.6K bytes Modified: 2 June 2016, 13:12