Twinkle | Digital Commerce

GSI Commerce verder als eBay Enterprise

2017-05-27
219101
  • 0:57

GSI Commerce, dienstverlener voor veel grote Amerikaanse webwinkeliers, heet voortaan eBay Enterprise. In een blog-posting over de naamwijziging geeft de CEO te kennen dat steeds meer Enterprise-klanten zullen gaan verkopen op de marktplaats van eBay.

EBay kocht GSI Commerce twee jaar geleden. Op de klantenlijst staan meer dan duizend retailers en merken, waaronder Levi’s, Toys ‘R Us, de NFL, RadioShack en Ralph Lauren. Voor deze partijen levert het tegenwoordige eBay Enterprise (e-)commerce technologie, marketingoplossingen en operationele omnichannel-diensten.

Synergie
EBay Enterprise is naast eBay Marketplaces en PayPal één van de drie businessunits van het naamgevende concern. Klanten van de bedrijfspoot worden nadrukkelijk gekoppeld aan eBay’s marktplaats en betaaltak. Volgens Chris Saridakis, CEO en president van eBay Enterprise, zal 90 procent van de klanten eind dit jaar zijn aangesloten op PayPal. Ook spreekt hij in een blog-posting de verwachting uit dat dertig klanten van het voormalige GSI eind dit jaar winkels zullen hebben op eBay’s marktplaats, ‘creating an additional distribution channel to help grow their businesses’.