Twinkle | Digital Commerce

'Wehkamp-moeder peilt kooplust'

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

RFS Holland Holding, moederbedrijf van Wehkamp.nl, Lacent, Create2Fit en Fonq.nl, heeft Credit Suisse ingeschakeld om de strategische opties voor de toekomst te peilen. De zakenbank brengt  vermoedelijk opties tot koop en verkoop in kaart.

Dat schrijft het Het Financieele Dagblad. Paul Nijhof, bestuursvoorzitter en mede-eigenaar van RFS, heeft de gang naar Credit Suisse in een e-mail aan de krant bevestigd. Het FD schrijft: ‘Bij strategische opties wordt doorgaans gekeken of het bedrijf klaar is te worden verkocht, wie er interesse zouden hebben of dat het beter is zelf bedrijven over te nemen.'

Bol.com, Amazon en Ahold
In april berichtte persbureau Reuters over de mogelijke verkoop van RFS Holland Holding. Bol.com, Amazon en later ook Ahold werden als mogelijke overnamepartijen genoemd. De overnamegeruchten werden door een woordvoerder aan het FD ontkend. In dezelfde week maakte RFS, afgelopen jaar goed voor bijna een half miljard euro omzet, bekend de meerderheid van de aandelen in Fonq.nl over te nemen.

'Potentiële interesses'
Het FD schrijft dat de geruchten van april RFS Holland Holding op een idee hebben gebracht. Nijhof mailt aan de krant: ‘Vanwege de potentiële interesses van partijen, heeft RFS Holland Holding besloten om adviseur Credit Suisse aan te stellen om de strategische opties te verkennen’. Hij noemt nadere details op dit moment niet relevant.