Twinkle | Digital Commerce

Elektrokoopjes.nl naar Harense Smid

2017-11-08
177116
  • 0:57

Door de overname van Leo van Schaijik Osnabrugge is Harense Smid ook eigenaar geworden van Elektrokoopjes.nl. De webwinkel, goed voor een omzet van 14,2 miljoen euro in 2009, wordt aan de achterkant gekoppeld aan Megapool.nl.

Deze week werd bekend dat Harense Smit vijf filialen van elektroketen Leo van Schaijik Osnabrugge overneemt. Emerce meldt vanochtend dat ook Elektrokoopjes.nl in handen komt van Harense Smit, dat zo’n vijftig winkels en een webwinkel heeft onder de eigen vlag.

Megapool
Harense Smit kocht in 2004 een aantal vestigingen van Megapool. Die keten was failliet gegaan, onder meer door de prijsdruk die het ontluikende online verkoopkanaal met zich mee bracht. Het merk Megapool kwam in 2008 terug op de markt als internetformule: Megapool.nl.

Aparte formule
Elektrokoopjes.nl wordt aan de achterkant gekoppeld aan Megapool.nl, aldus Mark van Schaijik tegen Emerce. Of de webwinkel als aparte formule blijft bestaan is nog niet helemaal duidelijk, maar dat lijkt logisch: Elektrokoopjes.nl bezet met een omzet van 14,2 miljoen euro in 2009 de 75 plek in de Twinkle100.