Twinkle | Digital Commerce

Mandemakers gaat meubels verkopen op Wehkamp.nl

2017-05-27
180101
  • 1:15

De Mandemakers Groep start deze week met de verkoop van meubels van dochteronderneming Montèl op Wehkamp.nl. Het webwarenhuis heeft er met de Mandemakers Groep een nieuwe strategische partner in woonartikelen bij, na een eerdere deal met Beter Bed.

Mandemakers’ formule Montèl, die zich vooral toelegt op de verkoop van banken, heeft 27 vestigingen in ons land. Vanaf overmorgen zijn de producten van de formule voor het eerst online te koop. Montèl draagt zelf zorg voor de logistieke afhandeling van orders op Wehkamp.nl, waarmee een exlusieve deal werd gesloten.

Organische groei, acquisities en allianties
Wehkamp.nl is onderdeel van RFS Holland Holding. In een interview met Twinkle zei CEO en mede-eigenaar Paul Nijhof begin dit jaar dat zijn bedrijf mikt op organische groei en groei door acquisities als die van Create2fit en allianties als die met C&A.

RFS zat de afgelopen maanden niet stil, getuige de acquisitie van Fonq.nl en nieuwe samenwerkingen met onder meer Beter Bed (Nijhof daarover hier), Procter & Gamble en nu dus met de Mandemakers Groep.

Mandemakers Groep
De Mandemakers Groep (DMG) is behalve in meubelen ook een grote Nederlandse speler in sanitair en keukens. Het concern verkoopt onder verschillende formules al online in die categorieën, zoal respectievelijk op Woonexpress.nl, Sanidirect.nl en sinds anderhalf jaar op Keukenconcurrent.nl. Het bedrijf verwacht dat over tien jaar 30 procent van de totale omzet in de woonmarkt online wordt geboekt.