Twinkle | Digital Commerce

Free Record Shop mengt zich in online-markt voor elektronica

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

Free Record Shop heeft een geslaagde test uitgevoerd met de verkoop van electronicaproducten als portable dvd-spelers en headsets. De keten, actief in Nederland en België, zal het assortiment in consumentenelektronica gestaag uitbreiden.

Het aanbod in electronics is gerelateerd aan het ‘basisproduct’ van Free Record Shop. ‘Een goed voorbeeld is de portable dvd voor in de auto. Wij verkopen dvd’s, maar die moet je ook kunnen afspelen', legt Jeroen de Vink van Free Record Shop uit in een persbericht.

Het assortiment zal de komende periode verder worden verbreed, geeft de general manager van Free Record Shop Online te kennen: ‘We denken dan bijvoorbeeld aan tablet pc's, computer hardware, elektronische muziekinstrumenten,en dj gear.’ Een blik op de site leert dat die subcategorieën al bestaan, maar dat ze nog maar amper zijn gevuld.

Logische uitbreidingen
Free Record Shop zet met de online-verkoop van consumentenelectronica dezelfde stap die Bol.com een jaar of vijf geleden zette. De online-retailer voegde later onder meer nog speelgoed en huishoudeljke apparaten toe aan zijn assortiment. Het waren keer op keer logische uitbreidingen volgens Bol.com, dat zichzelf niet langer een online-mediawinkel noemt.

Digitale content
Free Record Shop dacht tot ver in 2008 Bol.com nog voorbij te kunnen streven online, maar oprichter Hans Breukhoven erkende een jaar later grif de webstrijd te hebben verloren. Vorige zomer maakte Free Record Shop, hekkensluiter in de laatste Twinkle100, een nieuwe start met de verkoop van digitale content. Na games en muziek voegde het bedrijf begin deze maand videocontent toe aan zijn digtiale aanbod.