Twinkle | Digital Commerce

Albumprinter breidt uit in Scandinavië

2017-05-27
218129
  • [nieuws]
  • 0:51

Albumprinter, online-leverancier van fotoboeken, is in hoog tempo aan het uitbreiden in Europa. Met zijn consumentenmerk Albelli nam het bedrijf eerder dit jaar twee Britse bedrijven over, nu is het de beurt aan het Zweedse Önskefoto. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.

Albumprinter, nummer 57 in de Twinkle100 met 25,3 miljoen euro Nederlandse omzet, timmert hard aan de weg in het buitenland sinds drie jaar geleden een nieuwe aandeelhouder werd gevonden. Investeringsmaatschappij Van den Ende & Deitmers heeft een belang van 30 procent.

Als het aan de fotoboekenleverancier ligt, zullen er nog meer overnames volgen. Ceo Kees Arends van Albumprinter: ‘De overname van Önskefoto biedt ons een geweldig platform. Vanaf hier kunnen we flink groeien in Scandinavië.’

In Nederland levert Albumprinter naast het eigen merk Albelli zogenoemde white label-producten. Zo gebruiken onder meer Hema en De Bijenkorf de software van het Amsterdamse bedrijf.