Twinkle | Digital Commerce

Albelli fuseert met Photobox

2022-01-11
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Groot nieuws uit de online markt voor fotoproducten: albelli kondigt aan te fuseren met Photobox. Samen hebben de bedrijven meer dan 7 miljoen klanten in Europa.

Eigenaren Gilde Buy Out Partners (albelli) en Exponent (Photobox) blijven samen met de managementteams van beide bedrijven eigenaar van de nieuwe onderneming. Die nieuwe onderneming zal bestaan uit meer dan 1.150 medewerkers in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Noorwegen en Zweden. Naar eigen zeggen zal het fusiebedrijf profiteren van het delen van kennis, toegenomen schaalgrootte en het optimaliseren van de inkoop- en distributieprocessen.

De bestaande merken, waaronder Photobox en albelli, blijven gewoon bestaan. Klanten zullen op termijn wel wat gaan merken van de fusie, zo wordt onder meer het aanbod uitgebreid. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat dit een unieke kans is voor twee fantastische bedrijven die veel met elkaar gemeen hebben. Ze kunnen hun krachten bundelen en zo hun klantgerichte strategieën versnellen’, aldus Tristan Money, ceo van de gecombineerde groep.

Albelli heeft het hoofdkantoor staan in Amsterdam, die van Photobox is gevestigd in Londen. Enkele maanden gelden waren de geruchten er al dat Albelli zou praten met Photobox over een fusie.


Gerelateerde artikelen: