Twinkle | Digital Commerce

Webwinkelcentrum met ruim een miljoen producten op Facebook

2017-05-27
180101
  • 1:01

Payvment, dat online-retailers in staat stelt hun waar op Facebook te verkopen, heeft het aanbod van ruim vijftigduizend webwinkeliers op een centrale plaats verzameld. In de Payvment Shopping Mall zijn meer dan een miljoen producten te vinden.

Dat schrijft Techcrunch. In het webwinkelcentrum wordt aan Facebook-gebruikers onder meer duidelijk gemaakt welke producten hun sociale contacten leuk vinden, aan de hand van hun 'likes'.

Facebook zelf
Payvment (interview met CEO Christian Taylor hier) voegt iedere dag 250 online-retailers toe die op Facebook willen gaan verkopen. ‘Indrukwekkend’, concludeert het gezaghebbende Techcrunch. Het weblog tekent aan dat Facebook zelf een soortgelijk webwinkelcentrum zou kunnen beginnen, een idee dat Facebook zelf ook lijkt te zien zitten. Daarin zou, zo oppert Techcrunch, dan betaald kunnen worden met de virtuele munteenheid Facebook Credits.

Online-seminar
In Nederland was Eye-wear.nl een van de eerste webwinkeliers die startte met de verkoop op Facebook, ook via Payvement. In een online-seminar dat Twinkle samen met PayPal organiseerde gaf oprichter Bernd Damme onlangs tekst en uitleg over de inzet van ‘f-commerce’ door Eye-wear.nl. U kunt het webinar hier terugkijken.