Twinkle | Digital Commerce

‘6 procent online verkoop via Facebook’

2017-05-27
349332
  • 1:07

Van alle Britse internetaankopen zal de komende drie jaar 6,1 procent op Facebook worden afgewikkeld, voorspelt Ecwid. De leverancier van e-commerce software zegt dat klanten met een storefront op Facebook hun totale inkomsten met gemiddeld 8 procent zien toenemen.

Volgens Ruslan Fazylev, CEO van Ecwid, is het potentieel van f-commerce enorm, hoewel het nog in de kinderschoenen staat.’Er zijn tegenwoordig veel bedrijven op Facebook, maar er zijn er nog maar weinig die hun aanwezigheid daar goed te gelde hebben kunnen maken. Het hoeft echter niet moeilijk te zijn om een storefront te openen dat dezelfde online winkelervaring biedt als een traditionele webwinkel.’

Kopen op Facebook
Fazylev wijst er in een interview met Computer Business Review op dat nog maar 4 procent van de Britten ooit een aankoop deed op Facebook, terwijl 40 procent van de respondenten interesse heeft in kopen op Facebook. Dit onderzoeksresultaat komt overigens goed te pas in de kraam van Ecwid, dat retailers helpt te verkopen op Facebook. De leverancier claimt dat retailklanten die al een winkeltje hebben op Facebook, in totaal 17,7 procent meer omzet wisten te boeken.

Zie ook:
* Verkopen via Facebook: vallen, opstaan en ... (Twinkle 6-2012)
* Facebook store succesfactoren (blog Frans Jan Boon)