Twinkle | Digital Commerce

Otto.nl pioniert met korting voor sociale shoppers

2017-11-09
180101
  • 1:18

Wie op afstand met vrienden winkelt op Otto.nl, kan tot 20 procent korting krijgen op producten in het webwarenhuis. Otto heeft hiermee naar eigen zeggen ‘een wereldwijde primeur met groepskorting op basis van realtime samen shoppen’.

Bezoekers die klikken op de button Shopwithyourfriends naast een product op Otto.nl, kunnen contacten bij Facebook of Hyves uitnodigen om live samen te shoppen. Zodra vrienden de uitnodiging accepteren en zij zich in de applicatie melden om mee te shoppen, wordt de groepskorting toegekend. Dus ook als uiteindelijk maar één iemand iets koopt. Het kortingspercentage loopt op naarmate meerdere vrienden met elkaar shoppen (meer uitleg hier). Met Shopwithyourfriends kun je maximaal met zijn zessen tegelijk webwinkelen.Chatventure
Shopwithyourfriends is een social shoppingapplicatie van de Nederlandse start-up Chatventure, waar Otto sinds een paar maanden gebruik van maakt. Het initiatief met groepskorting betreft een actie, die loopt tot eind deze maand. Chatventure kwam eind 2008 voor het eerst in de media met de live chatfunctionaliteit die het toevoegde aan webshops, te beginnen met Kijkshop.nl.

Wehkamp.nl in zee met Livecom
Het veel uitgebreidere Shopwithyourfriends, software die sociale webcontacten in staat stelt met elkaar te winkelen in webshops, werd allereerst gebruikt door Wehkamp.nl. De voormalige postorderaar wil zijn aanbod dit jaar gaan etaleren op Facebook en Hyves en verruilde Chatventure eind vorig jaar voor Livecom. Over de reden daarvoor leest u meer in dit interview met Alexander van Slooten, manager internet bij Wehkamp.nl.