Twinkle | Digital Commerce

Air Miles Online Sparen verder met nieuwe site en minder shops

2017-05-27
180101

Loyalty Management Nederland, de organisatie achter Air Miles, heeft zijn online-spaarprogramma in een nieuw jasje gestoken. Het aantal shops waarbij gespaard kan worden is teruggebracht om het platform overzichtelijk te houden, aldus managing director Henk Kok.

Loyalty Management Nederland introduceerde de optie om online Air Miles te sparen in de lente van vorig jaar, toen ongeveer zestig webwinkels uit het netwerk van TradeDoubler werden aangesloten. Het aantal shops nam, mede door een eerder dit jaar gesloten samenwerking met TradeTracker, sinds die tijd flink toe. Kok: ‘Nu hebben we het weer wat ingedikt, tot zo'n hondertachtig stuks. De voor onze bezoekers minder relevante shops zijn eruit gehaald.’

Wensen
Volgens Kok heeft Air Miles de vrijheid te putten uit de bij de netwerken aangesloten merchants: ‘Een enkele keer gebeurt het dat een webwinkelier niet gekoppeld wil worden aan Air Miles. Ik moet bekkenen dat we dat ook wel eens achteraf hebben gehoord. Natuurlijk nemen we die wensen dan in acht.’

Conversie
Airmilesonlinesparen.nl heeft een nieuwe look & feel gekregen en een betere navigatie, aldus Kok: ‘De vorige site was quick and dirty in elkaar gezet en eigenlijk meer een test. De nieuwe site oogst fris en biedt meer duidelijkheid en overzichtelijkheid. Uiteraard verwachten we dat dit alles tot meer conversie zal leiden. ’

Extra Air Miles
Kok laat desgevraagd weten dat het online-spaarprogramma van Air Miles (het verzilveren van de punten kan alleen nog maar online) sinds de start iets beter draait dan vooraf begroot: ‘We zitten ongeveer 10 procent boven budget, maar de ambitie is met de nieuwe site natuurlijk wel naar boven bijgesteld. Ter introductie bieden we tijdelijk extra Air Miles bij aankopen vanaf 10 euro en meer. Daarnaast communiceren Greetz en Fonq nu specifieke aanbiedingen op onze site.’

Ippies, Euroclix en Rocks
Op de Nederlandse markt is ook een aantal andere online-spaarprogramma's actief, waaronder Ippies en Euroclix. Onlangs voegde zich ook Rocks, het spaarprogramma van Super de Boer en Texaco, zich hierbij; online-kopers kunnen via Rocks.nl sparen voor ‘Rocks Vijfjes’, door aankopen te doen bij Bol.com, Neckermann.com en elf andere online-verkopers. Opvallend is dat Wehkamp.nl en D-reizen.nl twee maanden geleden nog wel en nu niet meer op het lijstje van participerende online-retailers staan.