Twinkle | Digital Commerce

JCPenny sponsort virtueel pashokje met augmented reality

2017-05-27
180101
  • 1:31

JC Penny is betrokken bij de ontwikkeling  van een nieuwe virtuele paskamer, die augmented reality, social media en e-commerce combineert. Gebruikers kunnen via hun webcam kleding uitproberen op hun eigen lichaam, zonder dat ze een marker hoeven te gebruiken.

De Flash-applicatie is ontwikkeld door de Amerikaanse augmented reality developer Metaio en gelanceerd op tienersite Seventeen.com, van uitgever Hearst Magazines Digital Media. Wie de ‘virtual dressing room’ gebruikt kan met handbewegingen in de lucht een ander modeartikel selecteren of een maatje groter proberen.

De onderstaande video maakt inzichtelijk hoe de nieuwe toepassing werkt.

Gebruikers kunnen hun op afstand gepaste outfit via e-mail of Facebook doorsturen naar vrienden om advies te vragen. Ook kunnen ze items direct bestellen bij JCPenny, dat als sponsor participeerde in het project. Mike Boylson, marketingbaas bij de Amerikaanse retailer, zegt over de toepassing: ‘Door deze unieke samenwerking met Seventeen.com kunnen de liefde van tieners voor technologie en shopping samenbrengen. De tool biedt daarnaast een interactieve ervaring die hen in staat stelt de spannende en betaalbare mode die JCPenny verkoopt te ontdekken.’

Instant
Noora Guldemond, bij ontwikkelaar Metaio verantwoordelijk voor sales en marketing, zegt dat haar bedrijf aan de wieg staat van de ‘eerste echte instant online paskamer. Anders dan bij andere augmented reality toepassingen hoeven gebruikers niets te uploaden en geen markers (zoals bijvoorbeeld bij Ace Juwelers, red.) te gebruiken', aldus Guldemond op Internetretailing.net.

MimicMe en Fits.me
In ons land pioniere Mimic Media met virtuele paskamer MimicMe, die het bedrijf twee nominaties voor de prestigieuze Broos van Erp prijs opleverde. Net zo min als als MimicMe maakt Fits.me, een bewierookte startup uit Estland, gebruik van augmented reality. Hun toepassing is gebaseerd op avatars ofwel digitale evenbeelden van mensen.