Twinkle | Digital Commerce

Air Miles wil ook online grootste spaarprogramma worden

2017-05-27
170130
  • 1:08

Behalve verzilveren kunnen consumenten nu ook Air Miles sparen online. Meer dan zestig webwinkels uit het affiliatenetwerk van TradeDoubler zijn verbonden aan het loyaliteitsprogramma.

Niet eerder konden Nederlandse consumenten Air Miles verzamelen op het internet. Behalve bij de webwinkels van Albert Heijn en V&D, die in 1994 aan de wieg stonden van het loyaliteitsprogramma (zie Wikipedia), kunnen webshoppers onder andere sparen bij Transavia.com, Dixons.nl en iTunes. Om de punten bijgeschreven te krijgen, moeten ze dan wel eerst inloggen op Airmiles.nl.

TradeDoubler
Alle webwinkels die sinds vandaag Air Miles verstrekken via het affiliatenetwerk van TradeDoubler hebben de verbondenheid aan het loyaliteitsprogramma geaccordeerd. Dat zegt Evert Jansen, die het proces namens Loyalty Management Netherlands begeleidde.

Ippies en Euroclix
De organisatie achter Air Miles heeft grote plannen met Online Spaarshops, zoals het online-initiatief is gedoopt. Jansen: 'Air Miles is het grootste spaarprogramma offline en we streven ernaar ook online de grootste te worden.' Op de Nederlandse markt is al een aantal online-spaarprogramma's actief, waaronder Ippies en Euroclix. Erg veel bekendheid bij het grote publiek hebben die nog niet.

Air Miles Shops dicht
Waar het pas sinds kort mogelijk is Air Miles te sparen op internet, is het de enige plek waar de spaarpunten kunnen worden verzilverd; Eind vorig jaar maakte Loyalty Management Netherlands bekend de fysieke Air Miles Shops te sluiten, omdat de meeste punten online werden ingewisseld. Dat kan op Deairmilesshop.nl, die onlangs een opfrisbeurt heeft gekregen.