Twinkle | Digital Commerce

Micazu.nl: handelsplaats voor verhuur vakantiehuizen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:27

Ondersteund door zusterorganisatie D-reizen heeft Micazu.nl een gelijknamige online-handelsplaats voor huisverhuur geopend. Het platform stelt bemiddelingsorganisaties overbodig te willen maken in een meer persoonlijke omgeving.

Bovendien, zo is het idee, drukt die overbodigheid van een bemiddelaar de kosten voor de huur van een particulier vakantiehuis. De verhuurder betaalt niet meer dan 10 euro per boeking, naast de vaste tegemoetkoming van 9,25 euro per maand voor de opname op Micazu.nl. De D-reizen-zuster verdient verder aan de verkoop van topposities en aan het verstrekken van persoonlijke domeinnamen voor specifieke promoties.

Tot 30 procent besparen
General manager Raymond Hoevenaar over het concept in een persbericht: ‘Micazu.nl is dé marktplaats voor particuliere vakantiehuizen. De consument boekt direct bij de eigenaar, waardoor je als huurder zomaar 30 procent of meer bespaart op je vakantie.’

Wereldkaart
Micazu.nl werkt nauw samen met D-reizen. Op D-reizen.nl worden ook alle vakantiehuizen van Micazu.nl gepresenteerd. Het concept, dat in 2004 als D-reizenvakantiewoningen.nl is opgericht, presenteert  ongeveer vierduizend vakantiehuizen van Nederlandse eigenaren in meer dan vijftig landen. Op Micazu.nl is een wereldkaart met zoomfunctie geïntegreerd, waarmee bezoekers direct het nummerieke aanbod van vakantiehuizen in een  land of regio kunnen zien.

Presentatie en reviews
Verhuurders kunnen bezoekers persoonlijk welkom heten en in hun presentatie informatie bieden over bijvoorbeeld restaurants en bezienswaardigheden in de buurt of over lokale gebruiken en gewoonten. Ook kunnen ze onbeperkt foto’s toevoegen aan hun presentatie. Eerdere huurders wordt naar hun ervaringen gevraagd, waardoor een database van reviews wordt uitgebouwd.

Internationale uitrol
Micazu.nl maakt geen geheim van zijn expansieplannen. Hoevenaar: 'De uiteindelijke doelstelling is een internationale uitrol. Bij de bouw van Micazu.nl is rekening gehouden met internationalisatie en goede vindbaarheid van de site.  Nu gaan we op zoek naar sterke buitenlandse partners om ons bereik te vergroten.'