Twinkle | Digital Commerce

‘Verbetering online-klantenservice leidt tot meer conversie’

2017-11-08
180101
  • 1:23

35 procent van de Britten geeft aan online meer geld uit te geven als er een betere klantenservice of beter advies zou worden geboden. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door YouGov in opdracht van Avail Intelligence.

Het onderzoek laat zien dat 30 procent van de Britse consumenten de voorkeur geeft aan winkelen in de offline-winkelstraat. 47 procent van deze groep geeft als reden dat daar een betere klantenservice wordt geboden. Voor 35 procent is deze voorkeur bepalend door het gemakkelijker verkrijgen van advies en ondersteuning. Daarbij denkt 61 procent dat de prijzen in fysieke winkels beter zijn dan in webshops.

Online-assortiment
Tegelijkertijd denken consumenten dat ze online meer keuze hebben. Ondanks dat maar 14 procent aangeeft dat het makkelijker is om online hetgeen te vinden wat ze zoeken, vindt 51 procent dat het aangeboden assortiment op het web beter is dan in de fysieke winkelstraat.

Verbeterpunten
Tijdens het onderzoek werd aan de 2107 respondenten gevraagd wat webwinkeliers zouden moeten verbeteren om het online-shoppen onder consument te bevorderen. Hieruit kwamen de volgende punten naar voren: klantenservice (22 procent), prijsstelling (14 procent), advies en ondersteuning (12 procent), productinformatie (10 procent), navigatie (9 procent) en productassortiment (5 procent).

It’s clear that shoppers would spend more online if they had access to the recommendations and advice they currently get when visiting a physical store,’ zegt Pontus Kristiansson, directeur en medeoprichter van Avail Intelligence. ‘The challenge for retailers is offering that without impacting its cost base so much that it takes away the benefit consumers see in terms of lower prices online.

Bron: Internetretailing.net