Twinkle | Digital Commerce

eBay behaalt 26 procent meer winst dan vorig jaar

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

eBay heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst behaald van 412 miljoen dollar (322 miljoen euro). Dit is 26 procent meer dan het jaar daarvoor toen het internetbedrijf een nettowinst van 327 miljoen dollar wist te boeken.

eBay, dat gisteren zijn kwartaalcijfers na de beursdag bekend maakte, zag de totale omzet met 6 procent toenemen naar 2,2 miljard dollar. PayPal, het online-betalingssysteem dat onderdeel is van eBay, is - net als vorig kwartaal - deels verantwoordelijk voor deze groei. Volgens eBay heeft PayPal dit tweede kwartaal elke maand een miljoen nieuwe accounts toegevoegd. Het bedrijf rapporteert een nettoresultaat van 817 miljoen dollar voor het betalingssysteem, 11 procent meer dan vorig kwartaal en 40 procent van de totale omzet.

Op koers
‘De omslag die we met eBay hebben gemaakt ligt op koers, met goed prestaties in Europa, aanzienlijke veranderingen in de Verenigde Staten en verbeteringen op het gebied van koop- en verkoopervaring’, laat John Donahoe, CEO bij eBay, weten. ‘We blijven ons in de toekomst richten op het leveren van goede financiële resultaten, het beheren van een gezonde balans en het doen van de noodzakelijke investeringen om te concurreren, te winnen en onze klanten te bevredigen.’

Gebruikers
Het aantal klanten van eBay is met 3,8 procent ook enigszins gegroeid: van 88,4 miljoen actieve gebruikers in 2009 naar 91,8 miljoen dit jaar. (Actieve gebruikers zijn klanten die de afgelopen 12 maanden via de site hebben gekocht of verkocht.)

Bron: Internetretailer.com