Twinkle | Digital Commerce

Oprichters Actiecode.nl betreden Duitse en Amerikaanse markt

2017-05-27
180101
  • 1:26

Jelle van der Bij en Jochem Vroom van Imbull, oprichters van Kortingscode.net en Actiecode.nl, proberen voet aan de grond te krijgen op de Duitse en Amerikaanse markt voor kortingscodes. Gutscheincode123.de is al live, de lancering van Couponmonster.com volgt binnenkort.

Volgens Van der Bij zijn beide nieuwe markten feitelijk verder in het gebruik van kortingscodes dan de Nederlandse. Toch denkt hij met een paar kleine aanpassingen mee te kunnen draaien in Duitsland en de VS. Van der Bij: ‘De markten zijn ook aanzienlijk groter dan de Nederlandse en dus voor ons erg interessant. We zullen niet direct keihard van start gaan, maar de kansen pakken die we zien liggen.’

Lokale partner
Voor Gutscheincode123.de, de sterk op Actiecode.nl gelijkende Duitse site, nam Imbull zelf iemand in dienst. Voor het Amerikaanse Couponmonster.com, al wel in de lucht maar nog inactief, ging het Amsterdamse bedrijf in zee met een lokale partner: Ship It Media.

Marktaandeel
Concrete plannen voor verdere internationale expansie heeft Imbull nog niet. Van der Bij: ‘Laten we eerst maar eens Nederland massaal aan de kortings- en actiecodes helpen en ons marktaandeel laten groeien in de twee nieuwe landen.’

Kortingscode.nl
Van der Bij en Vroom begonnen hun opmars in Nederlands met Kortingscode.net en voegden daar afgelopen september de site Actiecode.nl aan toe. Binnenkort volgt de lancering van Kortingscode.nl, op het domein waarvoor Imbull 45.000 euro betaalde. Van der Bij laat weten dat alle sites naast elkaar in de lucht blijven.

NB: lees ook Geknipt voor de crisis: coupons uit de laatste Twinkle van vorig jaar. Daarin aandacht voor Imbull en andere toonaangevende spelers in de Nederlandse markt voor kortingssites.