Twinkle | Digital Commerce

Imbull overgenomen door Duitse concurrent

2017-05-27
180101
  • 1:18

Imbull, het bedrijf achter onder andere Actiecode.nl en Kortingscode.net, wordt overgenomen door een Duitse concurrent uit de stal van Rocket Internet: CupoNation. Daarmee komen opnieuw twee grote Nederlandse kortingssites in buitenlandse handen.

Emerce bericht vanmiddag over de overname van Imbull, dat in 2008 werd opgericht door Jochem Vroom en Jelle van der Bij. Zij blijven 'meerdere jaren' aan als directeur voor de Imbull-activiteiten, vertelt Vroom aan Twinkle. Daarnaast gaan ze optreden als adviseur van de top van CupoNation.

Met Flipit.com timmerden Vroom en Van der Bij de laatste jaren ook internationaal aan de weg, in Europa en in Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Azië. Volgens Vroom brengen de Nederlandse activiteiten nog de meeste omzet op, al groeit Flipit harder.

Emerging star
Het werkgebied van CupoNation overlapt grotendeels met dat van Imbull. De Duitse startup is behalve in een tiental Europese landen ook actief in Australië, Brazilië, India, Rusland en Singapore. Gesteund door Rocket Internet moet de driejarige ‘emerging star’ uitgroeien tot internationaal marktleider in online coupons.

Actiepagina.nl
Nederland ontbreekt op CupoNation’s landenlijstje, wat te maken zal hebben met de sterke positie van Imbull’s Actiecode.nl en Kortingscode.net en van Actiepagina.nl. Dat laatste kortingsplatform werd begin 2013 overgenomen door het Amerikaanse RetailMeNot.

Amsterdam
Vroom laat weten dat alle 55 medewerkers van Imbull aan het werk blijven in Amsterdam. 'Het zullen er alleen maar meer worden', voegt hij toe. Volgens de medeoprichter zijn er geen plannen om het internationale Flipit op te laten gaan in het platform van CupoNation.