Twinkle | Digital Commerce

Liefdesbloemen- en kaarten niet op Valentijnsdag

2017-05-27
180105
  • 1:13

Het feit dat Valentijnsdag op een zondag valt speelt verstuurders van kaarten, taarten of bloemen parten. Paul van de Loo van Stuurbloemen.nl verwacht dit jaar minder omzet: ‘Omdat TNT Post op zondag niet bezorgt, kunnen wij onze klanten niet bedienen.’

Van de Loo doet zijn uitspraken in NRC.next, dat aandacht besteedt aan Valentijnpost. Die wordt dit jaar óf voor of ná de liefdesdag afgeleverd. TNT Post bezorgt niet op zondag en maakt voor Valentijnsdag geen uitzondering.

Geefmoment
Dat zal voor de gemiddelde webwinkelier niet zoveel uitmaken, omdat het geefmoment van bijvoorbeeld parfum of lingerie belangrijker is dan het moment waarop de postbode of pakketbezorger langs de deur komt. ‘De meeste mensen bestellen hun cadeaus op tijd’, citeert NRC.next een woordvoerster van Wehkamp.nl, dat een speciale Valentijnssectie heeft ingericht. Het online-warenhuis bezorgt niet op zondag en wijkt daar deze keer niet van af.

‘Te ingewikkeld’
Voor Stuurbloemen.nl ligt het anders, omdat de waarde van de ruikers zit in de verrassing aan de deur. Dat effect is kleiner als de bloemen een dag voor of na Valentijnsdag worden bezorgd. Van de Loo zegt zonder succes te hebben getracht bezorging op zondag alsnog voor elkaar te krijgen. ‘En zelf heel Nederland doorrijden is te ingewikkeld.’

Het hele artikel over Valentijspost, waarin oook TNT Post, Fleurop en Taartenwinkel.nl aan bod komen, kunt u hier lezen.