Twinkle | Digital Commerce

Bakker moet Taartenwinkel.nl kwart miljoen betalen

2018-05-28
1000562
  • [nieuws]
  • 0:50

Een bakker moet een boete betalen van 250.000 euro aan Taartenwinkel.nl. De bakker had, tegen een afspraak in, taarten geleverd aan Toptaarten.nl en Taartbezorgen.nl.

De bakkerij had een exclusieve afspraak met Taartenwinkel.nl om via de webshop taarten te verkopen. In het contract dat de twee partijen met elkaar hebben, staat dat de bakker 'geen gelijksoortige producten' mag leveren aan derden die online taarten verkopen in Nederland.

Schadevergoeding

Maar dat deed de bakker wel. Volgens de rechter staat vast dat de bakker 1400 taarten leverde aan Topgeschenken, dat de websites Toptaarten.nl en Taartbezorgen.nl exploiteert. Goed voor een omzet van ruim 26 duizend euro. Taartenwinkel.nl eiste daarop een miljoen euro schadevergoeding. De rechter vindt dat bedrag 'buitensporig' en daarnaast zou de boete tot een 'onaanvaardbaar resultaat' leiden. De bakker zou door dat bedrag zo goed als zeker het faillissement moeten aanvragen. Daarom hoeft de bakker alleen een kwart van de geëiste boete: 250.000 euro, te betalen aan Taartenwinkel.nl