Twinkle | Digital Commerce

Webwinkelier stuurt meer mails, vooral op woensdag en vrijdag

2017-05-27
796299
  • 1:07

Amerikaanse webwinkeliers stuurden het afgelopen jaar gemiddeld 132 e-mails naar klanten, 12 procent meer dan in 2008. Het promotionele mailverkeer was in elke maand van 2009 drukker dan een jaar eerder. Vooral de woensdag en vrijdag wonnen aan populariteit als verzenddag.

Dat blijkt uit het rapport Retail Email Year-End Trends for 2009’ van Smith-Harmon, waarover eMarketer schrijft.

Piek
Het aantal mails dat onderzochte retailers verzonden nam in de loop van het afgelopen jaar zo’n beetje met de maand toe, met een logische piek in december. De sterk gestegen mailfrequentie in november is het gevolg van het feit dat Cyber Monday afgelopen jaar in die maand viel.

Offline motief
De vrijdag is de maandag en dinsdag voorbij als drukste verzenddag voor e-mails. Volgens eMarketer heeft dit een offline motief: shoppers zouden graag op vrijdag worden gewezen op aanbiedingen, om die in het weekend in de winkel op te pikken. Het toenemend gebruik van mobiel internet op de winkelvloer zal hier mee samenhangen.

Overlopen
De woensdag, traditioneel de rustigste doordeweekse verzenddag, wint volgens de onderzoekers meer dan gemiddeld terrein omdat mailboxen op andere dagen simpelweg overlopen. Om diezelfde reden zal ook het mailverkeer in het weekend zijn toegenomen.