Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats’ kledingsite Hippas gaat sociaal

2017-05-27
180101
  • 1:09

Hippas.nl, de eerste site van Marktplaats.nl buiten het vertrouwde domein, heeft een socialer karakter gekregen doordat gebruikers elkaars vrienden kunnen worden. ‘De plek voor hippe fashion’, met maandelijks honderdduizend bezoekers, is ook gekoppeld aan Facebook.

Hippas.nl is een handelsplaats voor ‘bijzondere kleding’ voor vrouwen. Om er tweedehands of zelfgemaakte kleding te kunnen kopen of verkopen moet eerst een profiel worden aangemaakt. Zo wordt de status van Hippa verkregen, waarvan er inmiddels ruim 7.600 zijn.

Vijf minuten
Marktplaats.nl meldt dat de site in november en december zo’n honderdduizend unieke bezoekers trok, die in gemiddeld vijf minuten tien tot elf pagina’s bekeken. Hoeveel verkopen de site heeft gegenereerd vertelt Marktplaats.nl niet. Overigens kunnen verkopers gratis items plaatsen op de site. Momenteel staan er ruim 6.400 artikelen op die voldoen aan de eisen uniek, modebewust en kwalitatief goed.

Facebook Connect
Hippas kunnen voortaan elkaars vrienden worden en zo informatie delen. Als een Hippa vrienden heeft op Facebook, dan worden die automatisch ook vrienden binnen de Hippas community. Door de integratie van Facebook Connect kunnen Hippas voortaan inloggen op de kledingsite met behulp van hun Facebook-gegevens.

Meer sociale elementen
Binnenkort worden meer sociale elementen aan Hippas.nl toegevoegd. Marktplaats.nl zoekt het onderscheidende vermogen ook juist in het sociale karakter, zei commercieel directeur Kiliaan Toorenaar bij de lancering.